24 Şubat 2008 Pazar

SEKER HAMURLUU PASTAMMM:)















Veeee sonundaaaaaaaaaa :) seker hamuru seker hamuru diye diye bi hal oldum ayol:) ama sonunda yaptim:) simdi size izlenimlerimi aktariyorum:)


















Marshmallow sekerinden yaptim bu seker hamurunu.Almanya´da seker hamuru yok diye cok umitsizlenmisdim ama megersem herseyin bi cözümü varmis.Biraz arastirinca hersey cikiyor piyasaya:) Tarifi önce seviminsayfasinda gördüm cok sasirdim.bi bakimada sevindim:) Ayseyaman´dan aldigini yaziyodu orayada bakdim.ben malzemeleri aldim peynirhösmelim de yapmaya koyulmusdu o ara :) Hadi once sen yap yayinla dedim sonra sira bende :) Ama onunkini gormeden bende yapmis bulundum:) Pastanin desenini e´yas cookies den aldim.Daha seker hamurunu yapabilecegimi bile dusunmedigim zamanlarda bloglari gezerken bu pastayi cok begenmis ve resimlerim dosyasina eklemisim.Bide kendi kendime dövünüyordum acaba kimden aldim falan.Meger resimde adres yaziyormus cok sevindim.Cunku bu ara bu krizi SIK SIK yasiyorum.bi yerde bisey goruyorum cok begeniyorum resmini aliyorum sonra bul bulabilirsen:) Ve buna bi cozum ürettim sonunda.Resimleri kaydederken isimlerini degistiriyorum site adi ile kaydediyorum.Bulmam kolaylasiyo cok sevindim bu cozumu urettim icin cunku söle bi problem var.Bazi adresleri favoriye ekliyorum ama ekle ekle nereye kadar :) cunku bazen tarif ararken favori aklima bile gelmiyor.ya da googleye yazinca blogspottaki tarifler cikmiyor pek.















Seker Hamurunu bir gün onceden yapdim.Normalinde bir damla gida boyasi yeter derler ama ben bu kirmizi rengi yapana kadar bi tüp gida boyasi bitirdim dokuyorum döküyorum renklenmiyo:) Hatta bitirdim icini kestim didik didik ettim nerdeyse tam kirmiziyi yakalayamiyordum:) Neyse cok sükür yetti ve onuda yapabildim.Seker hamurunu acarken cok zorlanmadim, cok yapismadi.Demek ki marzipandan baya deneyim elde etmisim:) Cunku marzipan cok daha yapiskan onu yapmak daha zor bence ve ben marzipanla baslamisdim ise hatirlarsaniz:) Birde benim blogumdaki videolarda oldugu gibi yapdim.iki naylon arasina koyarak acma yöntemini kullandim buyugu icin degil ama kucuk desenler icin o yontem cok uygun oluyor. strec in arasinda yapmak.

Icerisinde sade krema var.birde damla cikolata.Meyve kullanmak istemedim.5 katli bir pasta bu.Böle bombeli olmasinin sebebi uzerini traslamamis olmammis :) Onuda ogrendim insallah bi dahaki sefere öle yapicam.Cunku goruyorum bazilari yapiyor dumduz duruyor benimki pek öle duramadi:) uc tane kurdan soktum birde icine kaymasin diye ama buyuk sis kurdanlarindan:) Hatta biraz uzun kesmisim yukaridan belli oluyor :)

Üzerindeki yazi ise eltim icindi.Pazartesi günü yeni ise basliyorda:) Ona kücük bi süprizdi.Dün gece eltim ve gorumcemler bizdeydi.Afiyetle yedik :) Kayincem masa örtüme mum damlatti parasini vermeden gittii ahaha ::))) Simdi onuda arastirdim kurutma kagidi ile ütülenmesi gerekiyormus.Kurutma kagidi nedir ne degildir derken naside´ ye sordum.Dedi illa o kagida gerek yok gazete kagidi gibi bir kagitta olabilir ama uzerinde yazi falan olmayacak.müsvette kagidi gibi biseyde olabilirmis bunuda ogrendim:)

Bakin ne faydali bilgiler veriyorum pasta tarifleri püf noktalari :) aaa aklima geldi bundan sonra her tarifte bi püf noktasi verim ben hehe :)

Birde dipnot gecmek isterim.Tadini ben sevmedim seker hamurunun.Yani yenmeyecek bir tadi yok en azindan marzipandan kat kat iyi fakat ben asiri katli seyleri yiyemiyorum.birde seker agzima geliyor onu hissediyorum.Bu bakimdan pek sevemedim.ince olursa yeniyorda.yoksa siyirdim ne yalan söleyeyim:) sirf süs yani anlayacaginiz:)

herkese selamlar

69 yorum:

ESRA dedi ki...

offfffff hele şükür yapıldı bu pasta:)ne zamandır bunun hayali ve araştırması ile uyku bile uyuyamaz hale gelmiştin :)ama bu kadar emeğin karşılığında çok güzel bir görüntü çıktı karşımıza:)ben çok beğendim ayrıca sölim eltinide kıskandım:)bana da yapılsın böle bir pasta ta:(istiyorum banane:)gerçekten eline yüreğine sağlık.hehe ilk yorum benden:P
öpüyorum canım

sevgilerr

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Tebrik ederim :))

EZGi :)) dedi ki...

AYNURCUM ÇOK GÜZEL SÜSLEMİŞSİN ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Aynurrr maşallah çok gzüel görünüyor pastan ellerine sağlık
ne bu hız böyle 1 günde 2 tarif:)hızına yetişemiyorum canım
hoşçakal

el*ff dedi ki...

pasta harika görünüyor,çok şık olmuş elleinize sağlık...
ben de çok seviyorum şeker hamurlu pastaları ama bi türlü cesaret edemiyorum tebrik ederim :))
sevgiler...

Hülya dedi ki...

Aynur'cuğum,maceralarını okudum.Evet şeker hamuru 3 boyutlu çalışmalar için bitirim ama pastayı yerken onu yemek istemiyor insan.En fazla bir,iki çatal sonra üstünü kaldırıyorsunuz.Yani biz de böyle.

Ellerine sağlık.
Kırmızı konusuna gelince,tam kırmızı renge ulaşmak için öyle bir,iki damla boya yetmiyor elbet.Ben en son kırmızı şeker hamurumda kaşık kaşık koymuştum boyayı desem abartmış olmam.Çünkü azı pembemsi oluyor.

Sevgiler...

el*ff dedi ki...

eveeet zehir hafiyeyim ben bloğumda kim gezmiş hemen görüyorum :))
şaka şaka tamamen tesadüf ama hoş bi tesadüf oldu :))
blog manşette şeker hamurunu görünce dikkatimi çekti,yorum bıakmadan geçemedim ...

peynir hösmelimi dedi ki...

Kiz aynur bu neee?
harika olmus.tebrik ederim.Az daha catlayacaktin benim seker hamurlari olasiya kadar ama degmis degilmi canim arkadasim.eline saglik hayatim öptüm:)))

ayşegül mutfakta dedi ki...

Aynur çok güzel olmuuş eline sağlık. bende çok hevesliyim şeker hamuruna ama senin bulduğun tairfle deneyeceğim

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Aynurcugum pasta cok guzel olmus ellerine saglik. Seker hamurunun ne kadar zor hazirlandigini duyuyorum yapan arkadaslardan. Ben bu gibi zaman alici isleri pek yapamiyorum. Tebrik ediyorum Sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canımcım tebrik ederim çok başarılı bir pasta olmuş görüntü mükemmel ellerine sağlık..birde ben deneyeceğim mallovlardan şeker hamuru yapmayı ama bişeyi merak ediyorum mallovların içinde Gelatin yokmu?
bu yüzden biraz çekimserim açıkçası...öpüyorum canım

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Blogunuza bu gün, ikinci gelişim. 'Şeker Hamurluu Pastammm'tarifinizi ilk geldiğim de yarısına kadar okumuştum. İşim çıktığı için, geri kalan kısmını okuyamamıştım. Kısmet,geri kalan kısmını okumam şimdi farz oldu. Okudum, ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu öğrendim. Dün akşam da, bir pastacı arkadaştan şeker hamurunun ne olduğunu sorarak öğrenmiştim. Bu gün, Allah'ın izni ile tamamen bu konuyu öğrenmiş oldum. Elinize sağlık, parça resmini büyültertek baktığımda
katların çok nefis bir pasta olduğunu fark ettim. Arkadaşların tebriklerine katılıyor, sizi kutluyorum. Memleketten bütün aile halkınıza kucak dolusu selamlar.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Aynur'cum,
bende seni tebrige geldim canim, baktim sende seker hamurlarina söyle bir el atmissin, harika olmus, deseni de pastanin cok hosuma gitti, ellerine ve emeklerine saglik arkadasim, zor bir ismis gercekten.

Selamlar ve öptüm..

. dedi ki...

Canim seker hamurlu pastayi deneyeceklerdende biri benim.cok sükür bir arkadasin sitesinde (peynirhosmelimi)bu hamurlari en pratik sekilde elde etmenin yöntemini bizimle paylastida bende öyrendim.
Ilk firsattada deneyecegim insallah.
Ellerine saglik muhtesem olmus.
Canim irmik tatlisin dene bencede ,biz cok sevdik.Insallah sende memnun kalirsin.
Yorumun icin cok tesekkür ederim,sevgiler.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım benim sağolasın açıklaman için elimizden geldiğince dikkat etmye çalışıyoruz bu konuda haklısın valla burada yaşamak bu anlamdada çok zor mallovlarda var bildiğim kadarıylada ondan bi sorayım sana demiştim teşkr ederim canım çok öpüyorum

emineninemekleri dedi ki...

Aynurcum, vallahi süper olmus pastan kutlarim seni. Ayrica patates salatanda cok nefis olmus, ellerine saglik canim.

Sevgilerimle
Emine

Baharcicegi dedi ki...

Canim ilk denemen olmus ama cok basarlisin harika omus pastan eline saglik

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Aynurcugum, gercekten cok guzel olmus. Aysenin marshmallowlu seker hamuru tarifi can kurtaran oldu. Ben de illa 14 subata yetistirmek icin kucuk bir seker hamuru denemesi yaptim, ama sekerim kalindi, yani tam sonuca ulasamadim. Seker hamuruyla kaplanan pasta guzel duruyor ama saatlerce yapilan figurlere aciyorum. Yani sanat eseri cikiyor ortaya ama yemek bu, biraz daha az zaman harcamak lazim. Senin yaptigin tam da benim begendigim gibi. Yani kaplama ve bir iki guzel desen.
Senin pastan ustelik de ilk olmasina ragmen cok guzel gorunuyor. Ben pastayi kaplayinca ustune bastirdim ki iyice yerlessin diye :) Kremalari akti gitti. Ama insan yapa boza ogreniyor. Kocaman tebrikler sana.

Disalce dedi ki...

açık sözlü arkadaşım benim....bende merak ediyordum şekerhamurunun tadını......iyiki ayrıntıları yazmışsın....

ama görüntüsü harika olmuş onu söylemeliyim......ellerine sağlık...

bende görüpte bunu unutmayım kesin deneyim dediğim tarifleri hemen unutuyorum......

birde google da arama yaparken yanına kesin blogspot yazıyorum..böylece sadece orda arama yapmış oluyorum....

canım çok öpüyorum seni...pastan harika görünüyor...

saniyesultan dedi ki...

çok güzel gözüküyor bende hiç şeker hamuru kullanmadım,denyeçeğim..
www.saniyesultan.blogcu.com

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

ŞEKER HAMURUNU BENDE DENEMEK İSTİYORUM İNŞALLAH GENİŞ BİR ZAMANINDA YAPICAM... SİZİNKİDE İLK ÇALIŞMA İÇİN GAYET BAŞARILI OLMUŞ. ELLERİNİZE SAĞLIK SICACIK SEVGİLER...

EZGi :)) dedi ki...

aynurcum ekmek makinemin fiyatını merak etmişsin.benim makinem 140 milyon.ankara real'den aldım.
eğer almayı düşünüyorsan mutlaka öneririm.sevgiler

Naşide Dönmez dedi ki...

ooof yaaaynur ne zamandır ilk yorumu yazıcam diye bekliyorum burda.ne zaman yayınladın bak kaç tane yorum olmuş:)))canım benim ellerine sağlıkkkkk.harika görünüyor pastan.devamınıda bekleriz artık:)))

uygarimizlahayat dedi ki...

Aynurcum bu ilk deneyimimim demeyeceksin herhalde demi, bu ne yaaa ustalara taş çıkartıcak cinsten olmuş, muhteşemmm canım, muhteşemmmm...Ellerine sağlık, tebrik ederim...

Eya dedi ki...

Aynurcuğum merhaba...
Tebrik ederim pasta harika bir çalışma olmuş.Bu arada modelim sana ışık tutmuş çoook mutlu oldum. Marshmallow ile şeker hamurunu 1 kere denemiştim ama elimde malzeme olduğundan klasik usulde yapmaya devam ediyorum.Bende denemeliyim...süpersin

sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

yorumun için tesekkur ederim..
herzaman siteme beklerim:)
sitende birbirinden guzel tarıfler var ellerine saglık.. pasta da super olmus.. afiyet olsun size..guzel bı hafta dılerım gorusmek uzerE:))

www.fatostuncay.blogcu.com

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. Keşke bende yapabilsem böyle pastalar. Ama sizler böyle yapmaya devam ederseniz bendede bir şevk doğuyor. Bende eninde sonunda yapıcam. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

DENİZSEFASI dedi ki...

mm süper olmuş ya. ben de hiç denemedim bu şekerli hamuru
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Yoo yoo ilk deneme değil bu hayır beni kandıramazsın, çok güzel olmuş oradan anladım:)Ellerine sağlık, çok sevimli bir pasta olmuş, bana eltim böyle bir pasta yapsa iki kat daha fazla severdim:) Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

aynur kız ne güzel olmuş bu pasta ellerine sağlık becerikli arkadaşım benim

Adsız dedi ki...

yorum için teşekkürler.pasta süper görünüyor.biraz zahmetli olmuş ama değmiş doğrusu.görüntü ve süsleme çok hoş.ellerine sağlık.sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Aynurcummm, nasıl ilk şeker hamurlu pastan yahu bu..Direk olayı bitirmişsin ilk denemede :)))
Ne diyim elini neye atıyosan harika oluyor valla..
Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Aynurcugum

pastan harika olmus bu seker hamuru baya revasta seninkide nefis olmus eline saglik sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerinize sağlık, çok güzel olmuş şeker hamurlu pastanız, ellerinize sağlık, sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ellerine sağlık cok guzel gorunuyo.Boyle guzel guzel tarıfler verıp.Dıyet etkınlıği yapıyonuz .Kolay gelsın.Inşallah katılacağım.Sevgıler.

LeYYa dedi ki...

maşllh alamanyalım güzelim.darısı başıma diyodum ama tadı iyi değilse ne uğraşiyim falan oldum şimdi))
kafan niye karıştı anlamadım kiiii)))

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Harika bir pasta yapmışsın canım bayıldım...Çok da güzel süslemişsin görüntüde süper...Ellerine kollarına sağlık müthiş olmuş...

Pastanı Seç dedi ki...

iyiki gelmişim sitene çok şık bir görüntü

sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

aynur sonunda sende tatdin seker hamuru ile urasmayi
nasil cok zevkli demi
cok güzel süslemisin
ellerine saglik

made in funda dedi ki...

pastan çok nefis olmuş.eline sağlık canım..

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık,nefis görünüyor pasta.
Belki bir gün ben de denemeye cesaret ederim.


sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nasıl istiyorum bende şeker hamurlu pasta denemek ama bir türlü kısmet olmuyor.Hayatım ellerine sağlık çok hoş olmuş

NESRIN dedi ki...

Puf noktalari icin tesekkurler.Dipnottaki dediklerine aynen bende katiliyorum.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Pastanın renkleri muhteşem:)Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık..baya bir zahmetten sonra nefis görünümlü bir pasta çıkmış ortaya..

Unknown dedi ki...

arkadaşım pastan çok güzel olmuş ellerine sağlık darısı benim başıma bende çok istiyorum şeker hamurunu öğrenmeyi. artık senden öğrenirim. arkadaşım ben tarifimi ekledim sayfama istersen gel al. tam diet tarif oldu .kolay gelsin.

HULYA dedi ki...

Aynur'cuğum,
Çok şık bir pasta olmuş.Bakmaya doyamadım valla.ellerine sağlık canım.Sevgiler

nagehan dedi ki...

Selam Aynurcum,

Valla pastan hiçde acemi işi durmuyor, harika olmuş. Eline koluna sağlık.

Sevgiler
Nagehan

ceyt dedi ki...

Aynurcum pastan muhteşem olmuş.ellerine sağlık canım.bende yapmak istiyorum bir türlü fırsat olmadı.darısı bana diyeyim.
öptüm canım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam..Çok güzel olmuş pasta..Birde ben yapabilsem..Denemeye korkuyorum:))Ellerine sağlık..

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Ayniurcugum,pasta harika gorünüyor ellerine saglik.
Görüsmek üzere canim.
selamlar.

dolmaningunlugu dedi ki...

Aynurcugum
Seker hamurlu pasta seni bayagi ugrastirmis bence gorunuste mukemmel olmus.
Canim ellerine saglik afiyetler olsun tadanlara.
Patates Salatani da kacirmisim birkac gun bakamadigim icin oda cok degisik ve guzel gorunuyor.
Bu gunlerde ne hamaratlik boyle :))
Degisik degisik tarifler rengarenk resimler :))

Canim sevgilerimi yolluyorum yeni tariflerini bekliyorum :))

Tuğba dedi ki...

Aynurcum,az önce yorum yazmıştım ama sanırım gönderilmedi.
neyse ben de baştan yazarım:)
canım iyi ki siteme geldin,ben de sayende çok güzel bir siteyi keşfettim:)
ellerine sağlık herşey süper!
şeker hamurlarıyla ne güzel yazmışsın..
seni bağlantılarıma eklemek istiyorum.ok?
sevgiler..

pelince dedi ki...

Ellerine sağlık,ne kadar güzel süslemişsin....Renkeleride çok güzel.

Sevgilerimle

Tuğba dedi ki...

aaaa sende beni eklemişsin canım sağol:)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Aynur'cum ne tatlı anlatmışsın.Hem okudum hemde güldüm.Ama süper olmuş pasta ellerine sağlık canım.Sevgilerimle:))

dolmaningunlugu dedi ki...

Aynurcugum
Iste duz dedigin makarnadan yapiliyor lazanya yayinladigim resimlerde de gosterdim makarnayi alttaki 2 resimde belli oluyor sekli.
Makarna kutusunun uzerinde firinda pismeye hazir diye yaziyor yani haslamayacaksin. Alirkende kutunun uzerine bakarsan emin olursun firina hazir oldugundan.
Canim dene bak cok seveceksin :))
sevgilerimle..

Admin dedi ki...

VAAAV AYNURCUM NEFIS BIR SEY OLMUS GORUNTU HARIKA EMINIM TADIDA HARIKADIR.
ELLERINE SAGLIK CANIM
SAGLIKLI VE MUTLU BIR HAFTA DILERIM, SEVGILER...

dolmaningunlugu dedi ki...

Aynurcugum
Ben kanada 'dayim lazanya makarnasini oradan aldim turkiyedekiler nasil bilmiyorum hangi sayfanin en sonuna bakiyim anlayamadim :))
Sevgiler canim

meleginmarifetleri dedi ki...

Aynur sonunda kavuştun şeker hamurlu pastana nasıl güzel değil dimi tadı bence değil ben hiç beğenmiyorum lezzetini ama sunum süper oluyor o başka .
Ellerine sağlık çok güzel olmuş sevgiler canım öprüm bay

Adsız dedi ki...

Cok sahane bir pasta olmus canim,ellerine saglik.

Aynur dedi ki...

Tümmm yorum yazan arkadaslarima sonsuz tesekkürler ediyorum.Tek tek hepinize gelmeye calisdim umarim arada atladiklarim olmamisdir.

Sevgiler

çınarkurabiye dedi ki...

aynurcum harika bir pasta yapmışsın
ben melekciğime katılıyorum şeker hamurunun tadı güzel değil ama sunum harika oluyor :))) ellerine sağlık canım benim.öptüm

sevgiler
gözde

Adsız dedi ki...

tebriklerrrrrrrrrrrrr canim bayildimmm ellerine kollarina saglik öpüldün

Unknown dedi ki...

arkadaşım gelip alabilirsin etkinlik için hazırladığım tarifi ben yayınladım.alınca bana haber verirsen sevinirim.kolay gelsin

keskinli dedi ki...

polis amcadan selamlar
canisi bu ara cok yogunum ya pek kimseye ugrayamiyorum ama pastana bittim enfes olmus enfes seker hamurunu sevimde görmüstüm ama denemeye cesaretim yoktu ya ama en kisa zamanda bende denerim insallah
sevgiler öptüm

sibellebutikpasta dedi ki...

Aynurcum pastan çok güzel olmuş, ama merak ettim düzgün dursun diye koyduğun şişler veya kürdanlar pasta kesilirlen sorun olmuyor mu. Bi de iki naylon arası açmayı ben de denemişim ama stretch hamura yapışmıştı, sen yapıştırmadan nasıl becerdin bi anlatıver hele:-))

Adsız dedi ki...

ya lütfen bana su seker hamurunun üzerini sürdügünüz bitkisel yagin ne oldugunu yazarmisiniz.acaba bu gayet normal kahvaltilik yagmi.bende almanyada yasiyorum ve ne kullanacagimi bilemiyorum.cok rica ediyorum cvp.yazin lütfen.

Adsız dedi ki...

ya lütfen bana su seker hamurunun üzerini sürdügünüz bitkisel yagin ne oldugunu yazarmisiniz.acaba bu gayet normal kahvaltilik yagmi.bende almanyada yasiyorum ve ne kullanacagimi bilemiyorum.cok rica ediyorum cvp.yazin lütfen.