13 Şubat 2008 Çarşamba

Aşık Eden Tarifler Etkinligi


Gecen gün Gülden
in sayfasina bakarken mantiyi gördüm.Bayildim adeta.Bu kadarmi guzel sunulur bi manti dedim yani:) bende yapmaliyim dedim:) Sonra onuda yapmisken bari özel gibi sofra hazirlayayim dedim.Böle bi masa hazirladim.Esimle birlikte keyifle yedik.Digerinide ilk defa deniyorum Ali Nazik:) Patlicanlari firinda közledim ama közde közlenmisin yerini tutmaz tabikide.ilk denememdi.Tadi iyiydi ama birdaha yaparsam eger kesinlikle közde közleyerek yapmayi düsünürüm.Yemekdede mercimek corbasi ve kiymali taze fasulye vardi:)

Pecete katlama sanatinada el attim::)) ögrenmeye calisiyorum aldim peceteleri oturdum pc basina deneye deneye :)) bicaklari yanlis tarafa koydugumu düsünenler var ama:)) yanilyolar :hih ::)) Ben fransiz usulu yapdim diyorum hehe::)) Bidahakinede diger tarafa koyarim hatri kalmasin ::))

Ve gecen gunku blog gezilerimde Kus´un Mutfagi
blogunda Asik Eden Tarifler Etkinligi oldugunu gördüm ve bende bu masa ile katilmak istedim.sonucta sevgililer gunu ile alakasi yok ama yinede ayni amaca hizmet ediyo ::))

Benim masa hazirladigimdan falan haberi yokdu ama ne hikmetse esimde bana o kirmizi guzel vazoyu almis hediye hemen masaya koydum bende cok da yakisdi:) Tam üzerine gelmis oldu iyi oldu :))

Bi dipnot düsmeyi unutmusum:) : Patlicanlarin kararmamasi icin üzerine limon sIkin diye okumusdum.Ben patlicanlari firina koyarken jelatin kagidina sardim.Zaten ciktiklarinda cokda beyaz olduklarini söleyemem :)) ama yinede limon SIKTIM... Yani limon sIkma tavsiyesini dipnot olarak belirtmeden edemedim :)

42 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım ellerine sağlık.gzüel görünyor mantın:)
sevgiyel kal

Neşeli Sesler dedi ki...

Ama harbiden aşık oldum masana Aynurcum:)

Adsız dedi ki...

Aynurcugum valla mantidan cok o güzel özenle hazirlanmis masa icin seni kutluyorum.Zaten manti tarifini yayinlarkende,özenle hazirlanacak masalarinizda zenginlik olur diye belirtmistim canim.Bunu senin uygulayip,mantiyi bu güzel masada yer vermis olman cok güzel olmus.Ellerine saglik canim,görüyorumki afiyetlerde olmus.Cok memnun oldum,tesekkür ederim.Canim yorumun icinde ayriyetten tesekkürlerimi sunuyorum.
IYI GECELER.

dolmaningunlugu dedi ki...

Aynurcugum
Bu ne kadar guzel bir masa olmus boyle mantida nefis gozukuyor bence hersey mukemmel sekilde yerlesmis masaya yanlis hicbirsey yok canim.
Afiyetler olsun.
Sevgilerimle..

serinmavi dedi ki...

Herşey harika görünüyor canım,ellerine sağlık..Selamlar...

Adsız dedi ki...

ÇOkk güzel bir masa olmuş ellerine sağlık hepsi için ve çok canım çektiii

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

çok güzel bir masa olmuş herşey harika ellerine sağlık canım...sevgiler

Minik Kus dedi ki...

Aynur, ne guzel bir masa hazirlamissin. Etkinlikle alakasi olmaz olur mu hic. Bence super uymus. Hatta pasta disinda ilk defa farkli bir sey geldi ve eminim etkinlige de renk katacak. Dogru yapmissin yayinlamakla. 20 Subat'tan sonra bloguma ugrarsan orda kendine ait yeri de goreceksin :) Cok tesekkurler. Gorusmek uzere...

Admin dedi ki...

AYNURCUM MERHABA
MASALLAH DOKTURMUSUN YINE, HEPSIDE SEVDIGIM YEMEKLER, ALI NAZIK, MANTI, ALTTA BURMA TATLI, ONUNDA ALTINDA CHEESE KEK, LAHMACUN, OLDURUCENMI BENI:((((
BU HAFTA EVDE BENIMDE BOYLE BIR MENU OLUSURMAM LAZIM.
ELLERINE SAGLIK CANIM, VERDIGIN VE PAYLASTIGIN GUZELLIKLER ICIN TESEKKURLER, SEVGILER...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık aynurcum herşey çok güzel gözüküyor sen pastanede çalışmak istiyorsun ya sen pastanenin şefi olursun yürü be aynur kim tutar seniiiiiii

Disalce dedi ki...

masaya bak masaya....

aynurcum süppersin...

ellerine sağlık........

sarımutfak-hande dedi ki...

eline sağlık canısı harika olmuş.
sevgililer günün kutluolsun
öptüm seni

Yaren dedi ki...

Ne güzel bir sorfa böyle aynurcum ,sevgililer günü icin hazirlik yaptin demiii,benden kacamz.Ama cpk ta güzel hazirlamisin canim,mantida harika görünüyor,ellerine saglik canim.Ayrica sevgililer günün kutlu olsun:)

Naşide Dönmez dedi ki...

aynur yaa o peçeteleri bozmaya nasıl kıydınız.yazık yaa ellemeseydiniz.herşey çok şık olmuş canım ellerine sağlık.sevgililer günün kutlu olsunnn.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canımcım benim kremada 9kahve fincanı şeker çok değilmi demişsin ama sanırım yanlış okudun çünkü 9kahve kaşığı yazıyo orada:))
kalp şekerleri sormuşsun yılbaşına yakın normaya gelmişti oradan almıştım ayrıca tom markttada var oradan bulabilirsin canım...
güzel yorumun içinde çok teşkr ederim öpüyorum sevgiler

saniyesultan dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel bir sofra bende olsam iyi olurdu.

Adsız dedi ki...

Aynurcuğum bunların hepsini aynı zamanda mı yediniz :)))))konu komşuyu da çağırsaydınız ya..ya da bizi:)))
ben mantının yanında hiç bişey istemem..patlıcan közlemesine limon sıkılır tabiki, ama cidden ateşte közlemenin tadı başka..ellerine sağlık.
asotu.blogcu.com

TATLI DİYAR dedi ki...

Sana doğru bir kelebek uçurdum, dağları denizleri aştı seni buldu, yanağına ufacık bir öpücük kondurdu. Hissettin mi? Sevgililer günün kutlu olsun!
AYNURCUM
mantıda nefis görünüyorrrrrr

Feyza Fidan dedi ki...

Süper olmuş mantın Aynurcum, ohhh afiyet şeker olsun..
Sevgiler...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Harika bir masa bu emeğine sağlık canım.Sevgililer günün kutlu olsun...

muko dedi ki...

oooooooooooo masaa harikaaaaaaaaaaaa
çok zevklisinnnn
elleirne sağlık

dolmaningunlugu dedi ki...

Aynurcugum
Sevgililer gunun kutlu olsun canim.
Saglikli mutlu nice yillar diliyorum.
Sevgiler...

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

benimde o mantıda gözüm kalmıştı doğrusu..şimdide seninkinde kaldı:)
ellerine emeklerine sağlık cnm..masa ve herşey helede peçeteler harika olmuş;)
sevgiler..

Disalce dedi ki...

geçiyordum uğradım..nasıl oluyorsa artık....

demek heybem ile tanıştın....heybem benim abimin eşi.....

canım gelinimiz yani......
haberin olsun......

öptüm aynurum......

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
harika bir menü ve masa hazirlamissin, hersey icin ellerine saglik arkadasim.

Bana pastanin süslemesini sormustun, ben o süslemeyi sicak ve akiskan siyah cikolatanin üzerine beyaz kuvertürle spiral gibi sekiller verdim ve sonra bir kürdan yardimiyla ortadan disariya dogru zick zacklar cizdim. Cikolata sicak olunca sorun olmuyur.

Sanirim sen krem santinin üzerine cikolata ile süslemek istedin ve o dogal olarak hemen dondu, öyle iyi bir sonuc alamazsin. Yani kremayla calismak bence de cok zor.

Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Vallahi özendim. kurucaksın masayı, oturacaksın başına, acele etmeden, bir an önce toparlayım şuraları derdine düşmden. Ellerine sağlık canım. Sevgiyle kal...

ayşegül mutfakta dedi ki...

mantıda güzel ama ben bu ali naziğe karşı özel bir ilgi besliyorum süper bir lezzet bence.birde Uğur Yücel'in Şener Şenle oynadığı bir filmi vardır..(muhsin bey) ordaki türkücü Ali Naziki hatırlatıyor bana :))

uygarimizlahayat dedi ki...

Sizin masada harika, dün girdim bakındım bakındım, işim çıktı yorum yazamadım, harika bir masa olmuş, ellerine sağlık...Allah mutluluğunuzu daim etsin...

DENİZSEFASI dedi ki...

mmm harika, daha güzel hediye ne olabilir ki
ellerine sağlık

pelince dedi ki...

Off offff ellerine sağlık,hamaratlık öyle bir şey....
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

bunları eşinle ye gel de aşık olma bu hanıma
elelrine sağlık
sevgilerrr

dogada.blogspot.ru dedi ki...

bu kadar güzel hazırlanmış nefis yiyeceklerle donanmış harika bir masa hepsi ağızlara layık ellerine sağlık Aynurcum adapazarlı hemşerim sevgilerimle canım

Baharcicegi dedi ki...

masaniz cok romantik olmus,kim istemez böyle bir masada yemek yemeyi,her sey harika olmus eline saglik canim

gezgincigencler dedi ki...

herşey tek kelime ile mükemmel görünüyor.ellerine sağlık...

sevgiler..

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine saglik, cok güzel sofra olmus, yemeklerde cok harika, manti ve ali nazik, ben mangalin olmadigi yerde firinda közlerim olsun, mangalin yerini tutmuyor ama yinede ihtiyaci karsiliyor, ayrica patlicanlara da hic limomon sikmam, varsin kararsin, yogurdun icinde renk verir, ellerine saglik, her sey mükemmel sevgiler...

ESRA dedi ki...

yaa anca fırsat buldum yorum yapmaya aslında masayı ilk görenlerden biri benim ama yorum yazan son kişi oldu:)ee ne demişler astsolistler en son gelirlermiş:Pmasa harika görünüyor,ellerine sağlık çok ince ve zarif bir yüreğe sahip olduğun nasılda heryönünle belli:)sevgiler öpüyorum canımı.

HULYA dedi ki...

Aynur'cuğum,
bu ne güzel bir sofra böyle.Çok da güzel hazırlamışsın canım.ellerine sağlık.Çok nefis görünüyor.Hayran kaldım.İznin olursa seni takip linklerime eklemek istiyorum.Sevgiyle kal

peynir hösmelimi dedi ki...

Sevgili aynurcum.blogunla nilgün sayesinde tanistim.sayfanda gezerken bilmeden bana cok yardimci oldun.Seninde dedigin gibi almanyada seker hamuru yok.ama ben illahi kizimin dogum gününe seker hamurlu pasta yapicam.marzipanlari aldim fakat nasil uygulayacagimi senin seyende ögrendim.Tesekür ederim.ziyarete beklerim.Görüsürüz artik ne dersin? sevgiyle kal.

peynir hösmelimi dedi ki...

Aynurcum tesekürler canim perdeler tr den.bu yazda oturma odama düsünüyorum.ama sadece ben düsünüyorum:)))
Marshmallow la olan tarifi bende gördüm.yaman tariflerde.belkide cocuklar bunun lezzetini severler ha ne dersin?Bu hafta cuma kizimin dogum günü var.mutlaka yapmaliyim.ben yapayim paylasirim sizlerle.
simdi artik dizi zamani.....
menekseyle halil baslayacak.izlermisin sende?görüsürüz iyi geceler.

peynir hösmelimi dedi ki...

Bence sakin burdan alipta bosuna para harcama.tr de hem cok kaliteli dikiyorler,hem daha ucuza geliyo hemde dikise para almiyorlar.Bence sen bekle pisman olmayacaksin.

Aslinda marzipanlari aldim.ama cocullar yemez diye marsmallow la yapacagim.marzipanla belki süslerim sadece.Bekle ve gör. Azzzzz sonraaa.hiii hiii

İlker Ergin dedi ki...

aynurcum sofra harika,peçetelerde süper olmuş valla bayıldım.ellerine sağlık.

EZGi :)) dedi ki...

bu resim çok karman çorman hiç bir sey belli olmuyor.heralde güzeldir ellerine saglık