18 Ocak 2008 Cuma
Petek Ekmek
Gecen gün yine herzamanki rutin blog gezmelerimi yaparken bir blog ile karsilasdim.Blogu cok begendim bu bir ikincisi ise bu Petek ekmege bayildim.Resmen bir tablo gibi geldi bana ve denemeliyim dedim.yenmeyecek olmasini bile bile denemeliyim dedim.Ve dün dayanamadim daha fazla denedim.Görüntüsü yeter yaa onun kadar basarili olamasamda cok seker gozukuyo yaa :)) Tarife buradan ulasabilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
33 yorum:
ELLERINE SAĞLIK GÖRÜNTÜ SÜPER
EMINIM TADIDA ÖYLEDİR.
İYİ BİR HAFTASONU DİLERİM CANIMCIM
canım nefis olmuş ellerine sağlık.kıss sizde yenmiyosa bize gönder anında biter valla.hiç affetmezler.öptüm canım.
Ayy Arkadaşım, süperr görünüyor yaaa, Ellerine sağlık. Eminim tadıda çok güzeldir, deneyeceklerimin listesine ekledim bile :))
Şenay
merhaba
ziyaretin için öncelikle çok teşekkür ederim. melekcimde selamımı iletmiş sağolsun. bundan sonra sık sık görüşürüz artık ellerine sağlık valla petek ekmek nekadar güzel görünüyor öyle
Çok nefis görünüyor ekmeklerin ellerine sağlık..
Oblaten kurabiyelerde ve kokoslarda kullanılıyor.Yeniliyorda ayrıca..)))
Sevgiler
aynurcum ekmek müthiş görünüyor.ellerine saglık
sevgiler
canim harika gorunuyor ekmegin
uzerine tereyag hmmm....
ellerine saglik
www.yenitadlar.blogcu.com
Sevgili Aynur,şeker hamurunu sormuşsun ben internetten backfan.de sitesinden sipariş ettim.orada adı fondant olarak geçiyor.Ben kauflandan normal 4 renk gıda boyasını aldım.Turuncu elde etmek için sarı ve kırmızı renkleri karıştırdım.Pastanın siyah görünen göz çevresi ise erimiş çikolata.Çubukla sürdüm.Backfan da pekçok renk ve renkli hamur var.Kendin yapmak istersen eczaneden gliserin almalısın.Benim bir arkadaşım söyledi eşit miktarda su ve toz traubenzuckeri karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakınca glikoz elde edersin.Ben hazır beyaz fondant alıp yaptım.Kendim denemedim ama denemek istiyorum.Profilini okuyunca bir an ben yazdım zannettim.Aynı dertler bende de var.Çocuklar alem,ne yapalım canları sağolsun.Aklına takılan başka bir şey olursa yanıtlarım.Sevgiler.
mmm çok güzel görünüyor, ellerine sağlık
deminde yazdim yorum ama silindi galiba ben artik anlayamiyorum beni yeni yorum yazma metetdunu ellerine s aglik cok guzel olmus gorunuzde guzel eminim tadida oyledir bende artik daima yapiyorum evde kapis kapis gidiyor..
Canım ekmek enfes görünüyor. Sen yap bize yolla bende bunu yiyecek çok insan var. b€en hariç malum kilo hehehe....
Bana mercimek köftenden yolla bayılırımda...
Sevgili Aynur ben Türkiyede hiç tatmadım ama burada hazır alıp denediğim şeker hamurunun tadı güzeldi.Ancak pasta ile biraraya gelince nasıl oldu bilemiyorum.Ben pastayı yapıp kindergartene götürdüm ve geriye bir kırıntısı bile gelmedi,silip süpürmüşler ::))
Bölge olarak evet Baden-Württemberg deyiz.Ludwigsburga yakınız.Siz ne tarafta kalıyorsunuz?
Eline sağlık canım,göruntu cok hoş...Selam ve sevgilerimle....
Kisss Aynur,
valla bu ekmek puf puf ve lezzetli görünüyor, ellerine saglik.
Bende bir topcuk kopartip hemen ziyaretlerime devam ediyorum canimcim.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..
Çok güzel görünüyorrlar ellerine sağlıkkkkkkkk
Aynurcugum super gorunuyorlar ellerine saglik olsada yesek simdi :))
Bende denemek istiyorum bakalim nasil olacak..
Sevgiler canim
Ekmekcikler nar gibi kizarmis mis gibi sicacik kahvaltiya aldim eline saglik canim
çok güzel bir ekmek olmuş...elinize sağlık...sevgiler...
Petek ekmek ne kadar da harika görünüyor....:)) mutlaka deneyeceğim...
Ellerinize sağlık...
aynurcum harika olmuş ekmek ekmek deme bana zaten bayılırım ekmemksiz yapamam çünkü ellerine sağlık öptüm bay
ne guzel kabarmis ekmek puf puf olmus citir citir ellerine saglik aynurcugum yaninda peynir cayyyy himmm canim gece gece bu yapilirmi
mutfagi dolasmam lazim :)))
kucak dolusu sevgilerimi biraktim canim.
CANIM GORUNTU SUPER ISE TADI DA GUZELDIR EMINIM, ELLERINE SAGLIK. SEVGILER
ellerine saglik canim cok güzelmisssssssssss bayildim ekmeklere
canım rahatsızdım epeydir uğrayamadım hemde adapazarlı hemşerime ekmeklerin mis gibi harika görünüyor ellerine sağlık canım adapazarlılar hamur işlerini zaten harika yapar sevgilerimle hayırlı akşamlar
www.guldencehobi,blogcu.com/
Merhabalar aynur hanimcim!!!
Ziyaretine hele birde trabzon asilli memleketlim olunca cok sevinerekten,hemen iadei ziyarete geldim,canim tanistigimiza memnun oldum.
Sayfandaki bütün tarifler cok güzel,eline saglik canim.Bundan sonra kopmayalim,görüselim.
Bende sikca ziyarette bulunacagim insallah:)))
Beni blogspotttanda bulabilirsin canim.
Seni baglantilarima ekliyorum.
SEVGILER.
güldencenin yorumundan trabzonlu olduğunuzu öğrendim. Bende Trabzonda yaşıyorum. Ben sizi ziyaret ediyordum zaten Sizide bana beklerim. Bu tarifin kaynağına ulaşamadım tarifi yayılarsanız sevinirim.
www.saniyesultan.blogcu.com
Cok harika bir ekmek olmus bunlar Aynur'cum,ellerine saglik.Bir tane aldim,haberin olsun.
senem/kizilciksurubu
yaa bu çok tatlı olmuş.
nefis görünüyor
ellerinize sağlık
tarife ulaşamadım.
adini saninni yazsaydin ben sana ulastirirdimmmmmm
aynur hanım çok kaba bir cevap vermişsiniz.adımı sanımı nasıl yazacaktım,bloğum yok,buradan da adresimi yazamazdım heralde.üzüldüm.öyle yazmak yerine buradan açıklasaydınız herkes görürdü.
Estagfurullah canim neden kaba olayim aceleden yazdigim icin belki sana öle gelmisdir?? Suanda sitedeki siz iseniz asagida chat yeri var adiniz jale ise? oradan yazabilirsiniz bana.iste tarifimiz!!!
Malzemeler
1 paket kuru bira mayasi
1 fincan seker
1 su bardagi zeytin yagi
1 paket bakin powder
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar ilik su ve un
ici icin malzeme
2 paket krem peynir
biraz kuru nane uzerinede susam corek otu
Yapilisi
ilik su ile kuru mayayi karistirip sekeri ,tuzu ve zeytin yagini da ileve edip aldigi kadar su ile yumusak bir hamur yapin ve zeytin yagina elinizi batirip iyicene yogurup bir hamur yapin ve iki saat beklettip tekrar hamur kabartiktan sonra bir kere daha biraz yag ile yogurun ve ve iyicene kabardiktan sonra kucuk bezelere alin elinize icersine krem peyniri ile naneyi bir kasik yardimi ile icersine koyup yuvarlak toplar haline getirin tepsinin icersine sIK sIK yerlestirin susam ve corek otunu koyup 350 derece uzeri kizarana kadar pisirin afiyet olsunn
aynurcum ben daima yapiyorum cok guzel gercekten ellerine saglik orjinalinden hic bir farki yok cok guzel yapmissin..
Yorum Gönder